Месец за насърчаване на потреблението в Китай

  • 0
authorАвтор: 24 часа онлайн
Месец за насърчаване на потреблението в Китай

Дойде месецът за насърчаване на потреблението в цялата страна! Министерството на търговията и местните власти заедно избраха месец май, с цел активизиране по-големия потенциал на потреблението в рамките на Китай, благодарение на ефективните мерки за контрол на епидемията и продължителното възстановяване на икономиката, съобщава Радио Китай

През целия месец ще се организират редица мероприятия като „Онлайн шопинг празник“, „Фестивал на китайската храна“, „Карнавал на традиционните китайски марки“, „Първия панаир на международните потребителски стоки“ и др., в които ще участват и няколко представители от Министерството на търговията.

Повече отстъпки за потребителите

Това е съвместно мероприятие, което ще се проведе в рамките на цялата страна. То има за цел разширяване на вътрешното потребление и се организира за десети пореден път.

Директорът на отдела за стимулиране на потреблението към министерството, Джу Сяолян, заяви, че тазгодишното мероприятие се отличава с нови услуги, празнична атмосфера, интеграцията на повече ведомства, нови технологии и по-големи отстъпки за потребителите.

Поощряват се местните власти и компании да излязат с повече отстъпки, да пуснат ваучери, да дадат дотации при купуване на автомобили и домашни електроуреди, както и се насърчават електронните платформи и логистичните компании да предложат различни мерки за кампанията.

Същевременно да се изискват бизнесмени да контролират качеството, за да гарантират правата на потребителите и се поощряват доставките без достъп и връщането на стоки без причина.

Онлайн празник с по-известни марки и по-качествени продукти: Покана на страните по Пътя на коприната

Настоящият празник е третият с по-голямо участие на местните предприятия, по-добри услуги и повече чужди страни.

Директорът на отдел „Електронен бизнес“ към Министерството на търговията Циен Фанли ни каза, че през тази година са избрани внимателно повече от 260 компании, свързани с облекла, хранителни продукти, електронни продукти, автомобили, както и туризъм, пътувания, ремонти и други услуги за живота.

По-особеното тази година е, че Министерството на търговията е поканило 20 страни от маршрута по Пътя на коприната да се включат в мероприятията. Посланиците им ще представят специфични стоки и туристически ресурси.

Фестивал на китайската храна: Гласуване за популярни ястия

Темата на настоящия фестивал е „Наслади се на китайската кухня“. Той започна от април и ще продължи до края на годината.

Директорът на отдел „Търговия с услуги“ Чън Чундзян представи, че по време на фестивала ще се организират редица мероприятия като „Специалитети от околия Ша“, Международния фестивал на храната в Гуанджоу, Фестивала на храната и туризма в Чънду и други общо 31.

Освен това ще бъде представена книгата „Сборник на китайската храна“, която ще излезе на Международния панаир за хранителни стоки през септември в гр. Чанша. На панаира активно ще се насърчат новите концепции за предотвратяване разхищението на храна, както зеленото и безопасно потребление.

Карнавал на традиционните китайски марки: 25 онлайн и офлайн национални и сто местни мероприятия

Директорът на отдел „Логистика и развитие“ Лиу Дъчън заяви, че карнавалът ще се фокусира върху традиционните празници и важните мероприятия и изложения, като бъде представени 25 национални и над сто регионални дейности.

Той добави, че карнавалът ще е тясно свързан с традиционните китайски празници като Фестивала на драконовите лодки и Средата на есента, както и тематични дни и важни международни изложения. Ще са поставени специални щандове по пешеходни улици, търговски центрове и супермаркети, както и в електронни платформи.

Церемонията по старта на карнавала ще се проведе на 12 май в пешеходната улица Пейдзинлу в Гуанджоу. По време на мероприятието ще се проведат дискусии между учени и наложили се през годините компании, използвайки големите данни да им помогнат да опознаят потребителските тенденции и разработката на нови продукти.

Първото международно изложение за потребителски стоки: С участието на 1319 чуждестранни марки

Първото международно изложение за потребителски стоки ще се проведе от 7 до 10 май в Хайкоу, островната провинция Хайнан. По думите на директора на отдел „Стимулиране на потреблението“ към Министерството на търговията Джу Сяолян, към момента подготовката върви добре.

Съобщено бе, че в международната изложбена зона ще участват 648 компании с 1319 марки. А китайските компании са повече от 800.

По последни данни, на изложението компании от Швейцария, Франция, Япония, САЩ и Великобритания ще проведат над 70 мероприятия, на които ще представят десетки нови продукти, в това число облекло, чанти, козметика, хранителни продукти, напитки, бижута и диаманти. А в страната Шанхай, Фудзиен, Гуандун и Тибет също ще проведат подобни мероприятия.

В момента съответните ведомства изработват политика за освобождаване от данъци на чуждестранните стоки на изложението. Всички продукти, които отговарят на условията, ще бъдат освободени от мита.

На 25 април на пресконференция, посветена на месеца на потреблението, говорителят на Министерството на търговията Гао Фън посочи, че от тази година насам потребителският пазар в страната продължава да се възстановява, започнало от втората половина на миналата година. За да се активизира пазарната жизненост, освободи потребителския потенциал за по-нататъшното възстановяване на пазара, Министерството и съответните ведомства и местните власти заедно решиха да организират потребителската кампания в рамките на цялата страна.

За новите точки на растеж в потреблението, старши изследователят към Финансовия институт на компания Сунин Ифу счита, че новите потребителски сектори като онлайн продаванията на живо, груповите онлайн поръчки, онлайн клипчетата, образованието, здравните консултации и дистанционна работа са движещата сила за увеличението. Освен това, безмитното и качествено потребление и транснационалният електронен бизнес също са важни фактори за разрастването на сектора.

Споделете

CAPTCHA изображение
Разграбват суперяхти като топъл хляб – богатите бягат в морето от вируса

Разграбват суперяхти като топъл хляб – богатите бягат в морето от вируса

Над $ 1 млpд. похарчени за луксозни частни кораби от началото на годината Богаташите са похарчили над 1 млрд. долара за суперяхти от началото на тази година в желанието си да се спасят от коронавируса и да заобиколят забраните за пътуване, разкри Би Би Си, позовавайки се на данни на специалисти в областта

Кои пенсионери остават без увеличение

Кои пенсионери остават без увеличение

С 5% ще се вдигнат пенсии от 1 юли по "швейцарското правило", но увеличението няма да е за всички пенсионери. То няма да се отнася за хората, които получават тавана на пенсиите от 1440 лева. Без увеличение ще са и част от хората, които са на минимален  размер от 300 лева. Тук причината е, че "швейцарското правило" се прилага върху действителния

Шефът на "Автомагистрали": Няма да напусна поста си, ще обжалваме опита за уволнение

Шефът на "Автомагистрали": Няма да напусна поста си, ще обжалваме опита за уволнение

Нямаме никакво намерение да напуснем постовете си в управителния съвет на "Автомагистрали" ЕАД, и тримата му членове ще обжалваме опита за уволнение, който направи служебната регионална министърка. Това заяви пред "24 часа" изпълнителният директор на държавното дружество инж. Стоян Беличев.  По-рано днес стана ясно

Държавата си прибира „златния гьол“

Държавата си прибира „златния гьол“

Дезинфекцията на превозните средства, влизащи в България от Турция, ще бъде взета от частната фирма, която я извършва, и ще бъде предадена на държавната Българска агенция по безопасност на храните. Това каза по БНТ в понеделник служебният министър на земеделието, горите и храните проф. Христо Бозуков

Канадска фирма със собсвеник от Люксембург ще строи газопровода към Сърия

Канадска фирма със собсвеник от Люксембург ще строи газопровода към Сърия

Консорциум „Кейнап БГ“, в който са „Кенпайп Индъстрис Интернешънъл“ – клон България КЧТ и „Кейнап Индъстрис Интернешънъл България“, ще строи газовата връзка със Сърбия. Той е класиран на първо място от комисията на „Булгартрансгаз“. Ценовата му оферта е 136 804 865,99 лева без ДДС. Консорциумът е получил 97,79 точки

Лукас, внук на Симеон, стана третият лекар в царската фамилия

Лукас, внук на Симеон, стана третият лекар в царската фамилия

Вторият син на княз Кубрат няма да е хирург като баща си и брат си Мирко, а ще специализира психиатрия Трима лекари ще има вече в голямата фамилия на цар Симеон II и царица Маргарита. При това и тримата са от едно семейство - това на княз Кубрат и съпругата му Карла Ройо-Виянова. В средата на май Хипократова клетва положи и техният втори син Лукас

АКТУАЛНО

Намериха първата златна монета в Хераклея Синтика

„Хуауей“ откри модерен тренировъчен център за нововъзникващи технологии в Източна Африка

Китайската телекомуникационна компания „Хуауей“ откри модернизиран и разширен тренировъчен център за нововъзникващи технологии, за да стимулира четвъртата индустриална революция в Източна Африка. Главният секретар на кенийското Министерство на информационните и комуникационни технологии Джером Очиенг приветства компанията за поетия ангажимент

Голямото завръщане на село

Броят на българите, които отиват да живеят по-близо до природата, скочи над 3 пъти в пандемията, а цените на къщите се увеличиха с 20% 60-70 години след като българинът започна масово да напуска селото и да отива да живее в града, започва една обратна тенденция. До началото на 50-те години на миналия век шестмилионното тогава население на

Министър Комитова: Строежът на Алепу е с две разрешения - няма такова чудо

Проектът за строеж на Алепу е един пример за хаотичност в строителството. Въпросът е концептуален - той е огледален на държавата. Това заяви за скандалния строеж на Алепу регионалният министър арх. Виолета Комитова в "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ. Характерното за Алепу е, че там има две подпорни стени - едната подпира хълма на Свети Тома

Полови клетки преживели шест години в МКС без да имат изменения в ДНК-о им

Биолозите не са открили значителни промени в структурата и жизнеспособността на половите клетки на бозайници, изпратени на МКС преди шест години. Това предполага, че такива клетки издържат на лъчението много по-добре, отколкото учените досега смятаха. Това увеличава шансовете на човечеството за успешна колонизация на космоса

БИЗНЕС НОВИНИ

НЕ ПРОПУСКАЙ

Продължава съживяването, през април има 52% ръст на вноса

Министър Комитова: Започнахме проверка на толсистемата

От 2-3 дни започнахме проверка на толсистемата. Когато се запознаем с всички документи, ще можем да кажем за колко време ще се изплати инвестицията. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова в предаването „Алтернативата“ по ТВ 1. Министърът допълни, че по време на срещата с "Капш"

Вицепремиерът Пеканов: Търсим вариант санирането да струва малко на гражданите

Опитваме се да намерим среден вариант, комбинация между безвъзмездно финансиране и участие на домакинствата при саниране на сградите, без това да струва прекалено много на гражданите. Това каза вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в интервю за “24 часа”. В първия вариант на плана за възстановяване за енергийна

Задава се още 6,95% поскъпване на газа през август. Пети месец тренд нагоре

Задава се още едно поскъпване на природния газ - с още 6,95% през август, до 48,42 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Това показва оповестена от "Булгаргаз" прогноза, която дружеството е задължено да направи месец преди да внесе предложение за цена в Комисията за енергийно и водно регулиране

БНБ: Вече се блокират сметки и се налагат запори по Магнитски

БНБ вече прилага прилага ограничителни мерки при сделки и операции в съответствие с установените вътрешни правила и процедури и изискванията на Закона за мерките срещу изпиране на пари. Това съобщиха от централната банка във връзка с решенията  по закона Магнитски. Съгласно изискана от банките и получена в БНБ информация

ОЩЕ ОТ БИЗНЕС НОВИНИ

Инспекцията по труда издава разрешенията за наемане на непълнолетни до 2 дни, вместо за 7

500-1000 търговци годишно със санкция за продажба на ментета

Между 500 и 1000 годишно са търговците, глобени заради продажба на ментета, съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов по Би Ти Ви. Най-честите сигнали за нарушения от потребители са на разминаване между поръчаната от тях стока и получената. "Първият знак, че нещо не е наред със стоката е цената й - ментетата

Строителството, търговията и промишлеността живнаха през април

С 25% за година са нараснали оборотите в продажбите на дребно Търговията, строителството и промишлеността живнаха през април, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). Оборотът в търговията на дребно е с 25,9% над равнището на същия месец на 2020 година. Спрямо предходния месец се наблюдава увеличение на оборота при търговията на

По Северното черноморие 5000 чужденци на работа в туризма, в страната около 20 000

„До края на седмицата в курорта „Албена” очакваме 4000 туристи, в момента са отворени 6 хотела и гостите са 1856” – каза търговският директор на „Албена”АД Маргита Тодорова. Основните туристи са българи, румънци, украинци, чехи, французи. Очакванията са за по-добър сезон в сравнение с миналогодишния, който се оценява на около 30 процента

Поне 20% по-високи цени на тока за фирми, които не са избрали търговец

Десетки хиляди още не искат да излизат на свободния пазар, написаха нова методика, за да има наказателни тарифи Нова методика, която определя цената на доставчик от последна инстанция, публикува за обществено обсъждане КЕВР. Тя трябва да влезе в сила от 1 юли и се прави заради либерализацията, при която целият бизнес отива на свободния пазар от

АКТУАЛНО ОТ БИЗНЕС НОВИНИ