Избираш място и плащаш билет онлайн за “Юнион Ивкони”, “Груп Плюс” и “Етап Адрес”

  • 7
authorАвтор: Марияна Бойкова
Избираш място и плащаш билет
онлайн за “Юнион Ивкони”,
“Груп Плюс” и “Етап Адрес”

Общата система, обслужваща

пътниците на трите бранда,

започва работа от февруари

От февруари пътниците на “Юнион Ивкони” и “Груп Плюс” (с автобуси с бранд “Етап Адрес” и “Груп Плюс”) вече ще се обслужват от единна система за продажбата на билети. През нея може да се купуват билети за международни и вътрешни линии през интернет страниците на двете компании - union-ivkoni.com и etapgroup.com. Все още обаче от всяка страница се купува билет за съответния бранд.

Единен колцентър за трите бранда автобуси е на линия 24 часа в денонощие. Така компанията е във връзка с клиентите си, както и с екипите, които управляват автобусите.

Това е

финалният етап

от кооперирането

на двата

автобусни

превозвача -

“Юнион Ивкони”

и “Груп Плюс”, които от 1 април миналата година имат общ собственик - “Транспект” АД.

Трите бранда остават, защото всеки от тях има своя ниша с клиенти, спечелени през годините. Запазвайки своята фирмена идентичност, “Юнион Ивкони” и “Груп Плюс” имат амбицията да отстояват общ стандарт при осъществяването на превозите. С новата система клиентите получават повече алтернативи при продажбите.

“24 часа” помоли Пея Вучкова от колцентъра да ни покаже как се прави онлайн покупка на билет. 

Клиент на “Юнион Ивкони” иска да пътува от София до Нюрнберг на 19 февруари и да се върне на 29-и. Влиза в сайта union-ivkoni.com, задава начална и крайна дестинация, дати на заминаване и връщане. Отбелязва какъв е билетът - еднопосочен, двупосочен или с отворено връщане.

Излизат данни, че автобусът тръгва от София в 14 ч, а в 13,45 ч на другия ден е пристигането в Нюрнберг. Показва се цена от 120,24 лв. в посоката от София към германския град. Връщането е на 29 февруари в 20,30 ч, пристигането в София е към 21ч на другия ден, цената е 105,21 лв.

Попълват се данни - име, номер на клиентска карта, ако пътникът я има, телефон, имейл.

Цената на двупосочния билет е 225,45 лв. Следващата стъпка препраща към банковата страница, за да се плати.

При купуването на билет за международните линии цената, която излиза, е такава към момента на плащането, както е при самолетните билети. След минути може да е друга.

Ако пътникът има един от двата вида карти на компанията, то

при

предплатената

получава 50%

отбив от цената

на билета,

а тази с прогресивна отстъпка дава намаление от 10 до 50% за вътрешните линии.

След като плати онлайн, клиентът получава на имейла си резервационен талон с всички данни за пътуването.

Виолина Димитрова пък ни демонстрира как се резервира и плаща билет за вътрешните линии.

Избираме страницата на etapgroup.com и маркираме, че искаме да пътуваме от София до Варна с автобус на “Груп Плюс” на 29 януари и да се върнем на 3 февруари. Излизат ни десет опции за пътуване в различни часове. Избираме да тръгнем от София в 11,30 ч, а от Варна да се върнем в 8,31 ч на 3 февруари. Цената е 54 лв.

При карти за вътрешните превози отстъпката от цената е 20% в едната посока. 

Плащаме онлайн и получаваме имейл от фирмата.

Засега особеността е, че въпреки онлайн букинга преди пътуването ще трябва да се вземе билет на хартия от гишето на автогарата. През този месец системата ще се доразвие и с купуване на четци за автобусите. Тогава няма да е нужен хартиен билет. Пътникът може да се качи в автобуса с телефона си и четецът да сканира регистрационния му талон.

Другите новости от обединените брандове:

Пак от 1 февруари в посока Бургас

“Юнион Ивкони”

започва да

изпълнява

още 4 курса

“Груп Плюс” удължава вече съществуващи линии с още населени места. Така се следва моделът на разтваряне на палитрата от превози по часови диапазон и спирки. Идеята е в активното време за пътуване клиентът да получи максимум възможности, между които да избира.

Общата цел е да бъде предложена на клиентите достатъчно голяма като диапазон мрежа на услуги както като обем превози, така и като връзки по отношение на линии и часове. 


     Пътуват по 100 линии у нас и

      по 50 в чужбина, имат 120 офиса

“Юнион Ивкони” изпълнява над 50 линии (отиване и връщане) седмично от София за Централна и Западна Европа, Гърция и Турция.

Автобусите на трите бранда - “Юнион Ивкони”, “Груп Плюс” и “Етап Адрес”, извършват пътувания по над 100 линии (отиване и връщане) дневно до 255 населени места в България.

“Юнион Ивкони” и “Груп Плюс” разполагат с над 70 офиса в цялата страна и с над 50 офиса партньорска мрежа извън страната.

Разнообразна е гамата от автобуси, като голяма част от парка на “Юнион Ивкони” и “Груп Плюс” е от нови машини с години на производство 2016 - 2018-а.

Двете фирми оперират с около 500 автобуса по вътрешни и международни линии. 

Споделете

CAPTCHA изображение
КТ "Подкрепа" настояват учителите да получат пълните си заплати, а новата учебна година да започне на 15 септември

КТ "Подкрепа" настояват учителите да получат пълните си заплати, а новата учебна година да започне на 15 септември

Синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа", като направи задълбочен анализ на ситуацията в образователната сфера, настоява и ще отстоява българските учители, членове на синдикати и работодателски организации, които работят в режим на всички варианти от дистанционното обучение, да получат пълните си трудови възнаграждения

Нови трудности пред българите в Англия за статут

Нови трудности пред българите в Англия за статут

Българите, на които предстои да кандидатстват за статут на уседналост във Великобритания заради Брекзит, може да се сблъскат с някои трудности и забавяне на процедурата. Заради епидемията от коронавирус британското вътрешно министерство спира да приема документи по пощата, затваря центровете и телефонните линии за помощ

Италианският майстор на луксозни обувки Серджо Роси почина от COVID-19

Италианският майстор на луксозни обувки Серджо Роси почина от COVID-19

Италианският дизайнер на обувки Серджо Роси е починал, след като бе заразен с коронавируса, съобщиха Ройтерс и Франс прес. Роси, който бе на 85 години, е бил приет в болница в гр.Чезена, Централна Италия. Починал е в четвъртък, предава БТА. "Той бе сред създателите на района на висшата мода в обувките във Форли и Чезена в средата на двадесети век"

У нас драстични мерки, но сезонни работници летят към Лондон с 3 компании

У нас драстични мерки, но сезонни работници летят към Лондон с 3 компании

Когато кацнат в Англия, никой не ги пита откъде идват и къде отиват, защото там още няма въведени карантини срещу коронавируса Въпреки драстичните мерки у нас, сезонни работници във Великобритания все още пристигат на Острова с редовни полети от София. До две от летищата на Лондон - “Хийтроу” и “Лутън”, летят “България Ер”

Саудитска Арабия разкритикува остро Русия за срива на цените на петрола

Саудитска Арабия разкритикува остро Русия за срива на цените на петрола

Саудитска Арабия днес разкритикува остро Русия, защото според нея хвърля върху кралството вината за срива на световните цени на енергоносителите, предаде Асошиейтед прес. Цените на петрола се сринаха след като държавите от ОПЕК+, включително Русия, в началото на март не успяха да се споразумеят за съкращаване на производството

Идва ли краят на изнасянето от България?

Идва ли краят на изнасянето от България?

Никой не знае колко точно са българите по света Напускат мозъци, а внасяме смъртност - от страната излизат основно за учене и работа, а се връща възрастно поколение с пари Емигрантската вълна на българи като цяло е спряла и това е тренд отпреди епидемията. Това сочи анализ на учени под ръководството на проф

АКТУАЛНО

Караниколов: С всеки изминал ден все повече сектори от икономиката започват да боксуват

На Софийската стокова борса хлебната пшеница се търсеше на 340.00-350.00 лв/тон

На Софийската стокова борса тази седмица хлебната пшеница се търсеше на 340.00-350.00 лв/тон, а фуражната пшеница се търси на 315.00-320.00 лв/тон, пише в бюлетините на борсата.Офертите за царевицата варират между 260.00 и 300.00 лв/тон за търсене и предлагане, а при маслодайния слънчоглед търсенето е леко надолу на 620.00-640.00 лв/тон

Менда Стоянова предлага нов таван за външни заеми - до 10 млрд. евро

6-7% свиване на икономиката е лошият сценарий, разчитаме на 3% Да се осигуряват пари и чрез външни държавни заеми от международни финансови институции и да се увеличи лимитът по програмата за облигациите, които могат да бъдат емитирани - от 8 на 10 млрд. евро. Тези предложения е внесла шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова между първо и

Австрия дава 15 млн. помощ на вестниците заради кризата

15 млн. евро ще отидат и за подкрепа на телевизиите и радиата в страната Австрийското правителство планира пакет от помощи за медиите заради кризата с коронавируса, съобщи в. “Дер Щандард”. След гласуване в петък вечерта вестниците в страната ще получат 14,8 милиона евро специално финансиране. Най-много се очаква да отидат заради тиража в Kronen

240 млрд. евро кредитна линия за изпадналите в затруднения заради вируса страни от ЕС

Председателят на Еврогрупата Мариу Сентену заяви, че ще бъде задействана кредитна линия на стойност до 240 милиарда евро чрез Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ), предаде Франс прес, позовавайки се на негово интервю в няколко европейския издания, съобщи БТА. Линията ще бъде отворена за страни

БИЗНЕС НОВИНИ

НЕ ПРОПУСКАЙ

"EVN България" дари 100 000 лв. за българските медици в подкрепа на борбата им с COVID-19

Валентин Николов: Отлагаме промените в Закона за енергетиката. Заради краткото време изникнаха казуси, които трябва да решим, един от тях е бизнесът

Хората, които ползват газ и парно, ще си получат парите по най-бързия начин, заяви председателят на енергийната комисия в парламента Енергийната комисия на парламента отложи заседанието си за приемането на промените в Закона за енергетиката на второ четене. Заради краткото време изникнаха казуси, които не можем да решим, един от тях е бизнесът

Глоба до 1 млн. евро за спекула с цените в Гърция

Един милион евро е глобата за спекула с цените на горива и хранителни продукти в Гърция, съобщава БГНЕС. От днес в страната започват мащабни проверки на цените на горива, храни, лекарства и предпазни маски, като само за един ден са наложени глоби в размер на 60 хиляди евро за завишени цени на горивата на о-в Крит

Пандемията може да струва над 4 трилиона долара на световната икономика

Пандемията от коронавирус може да струва на световната икономика над 4.1 трилиона долара - или около пет процента от световната продукция. За това предупреди Азиатската банка за развитие. Пандемията срина и пазарите на акции, които все повече изпадат в криза, тъй като анализаторите не могат да предвидят колко дълго ще продължи епидемията

Саудитска Арабия разкритикува остро Русия за срива на цените на петрола

Саудитска Арабия днес разкритикува остро Русия, защото според нея хвърля върху кралството вината за срива на световните цени на енергоносителите, предаде Асошиейтед прес. Цените на петрола се сринаха след като държавите от ОПЕК+, включително Русия, в началото на март не успяха да се споразумеят за съкращаване на производството

ОЩЕ ОТ БИЗНЕС НОВИНИ

САЩ отпускат на малкия бизнес кредити в размер на 2,3 милиарда долара

Основните индекси на Уолстрийт завършиха седмицата със спад

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса завършиха седмицата със спад, предаде Франс прес. Агенцията отбелязва, че по-лошите от очакваното данни за заетостта в Съединените щати са оставили на заден план покачването на цените на петрола. Промишленият индекс Дау Джоунс загуби 1,69 процента от стойността си

Китай ускорява изграждането на зони за свободна търговия

Китай ще продължи да ускорява развитието на зони за свободна търговия чрез въвеждането на политики за насърчаване на чуждестранните инвестиции през тази година, като в същото време стимулира висококачественото отваряне на страната, се казва в изявление на Министерството на търговията от петък. Ведомството подчерта решимостта да стабилизира

Отпушват обществените поръчки, отсрочват и лизингови вноски (Обзор)

С поправки в Закона за извънредното положение Само карантина или прием в болница отлага плащанията, оспорва БСП Разрешиха съдебни заседания онлайн Сроковете по Закона за обществените поръчки и концесионни процедури няма да се спират за времето на извънредното положение заради коронавируса. Поправката

НС прие на първо четене промените в закона за извънредното положение

Със 123 гласа „за“, 9 „против“ и 46 въздържали се минаха поправките в закона за извънредното положение. Дебатите в пленарната зала минаха бързо и то само с участието на опозицията. С тях се предвижда отпадане на текстовете, заради които Комисията за защита на конкуренцията спря сроковете за обжалване на обществени поръчки, концесии

АКТУАЛНО ОТ БИЗНЕС НОВИНИ