59 магазина на “Кауфланд” осигуряват развитие на близо 5000 души в България

  • 0
authorАвтор: Албена Арабаджиева
59 магазина на “Кауфланд” осигуряват развитие на близо 5000 души в България

Любослав Георгиев е едва на 20 години, но вече има почти 3 години стаж във веригата.

Търговската верига има обекти в 34 града в страната. Най-много са в София – 11, в Пловдив са 5, а във Варна – 4

“Кауфланд” е най-доброто място, на което може да попадне един млад човек.” Така в едно изречение Кирил Казаков - управител на един от пловдивските филиали на веригата, обобщава предимствата на работата в магазините на “Кауфланд” – възможност за развитие, динамика и добър екип.

Казаков започва в “Кауфланд” на 20-годишна възраст като ръководител на отдел във втория магазин, отворил врати в Пловдив. За 10-те години, минали оттогава, успява да се развие и става управител на филиал в Асеновград, а след това и в обекта на Кауфланд в квартал “Тракия” в Пловдив, където работи и досега. Това е първият обект на веригата в България, открит през 2006 г.

Сега - 13 години по-късно, магазините на “Кауфланд” в страната вече са 59 в 34 града. Най-много са в София – 11, в Пловдив са 5, а във Варна – 4. Съвсем скоро, в началото на 2020 г., в морската столица предстои откриване на 60-ия юбилеен филиал на компанията. В магазинната структура работят най-много служители – близо 5 хил. души.

Кирил Казаков отговаря за почти 100 от тях. Когато избира екипа си, търси основно кандидати, които да са отговорни и мотивирани да обогатяват знанията си, защото за всичко друго ще се погрижи компанията, казва той. “Когато всеки ден се опитваш да изпълняваш дадените цели, да вдигаш летвата и да ставаш по-добър, тези неща се забелязват от ръководството. Когато си лоялен и отдаден на работата си, компанията ти дава шанс, дава ти нови предизвикателства и задачи. Профилът на кандидатите не е строго дефиниран, не ти трябва определен стаж – аз съм пример за това, в началото нямах никакъв опит. Тогава “Кауфланд” тепърва навлизаше на българския пазар, но с годините се оказа, че изборът, който съм направил, е бил правилен”, казва Кирил. Когато има интервюта с млади хора, им казва, че това е най-доброто място, на което могат да попаднат. Казаков смята, че “Кауфланд” е много добра възможност като място за работа. За него най-важни са клиентите – когато дойдат в “Кауфланд”, да намерят това, което търсят, за да се върнат отново. Затова приоритетите в работата му се менят всеки ден в зависимост от желанието на клиента.

“Изграждането на екип е в основата на това да бъдем успешни. За нас е важно

да подкрепяме

всеки, за да

може да

разчитаме

един на друг

Всеки ден комуникирам с около 50-те човека, които са на работа – поставям им задачи, но и обсъждаме предизвикателствата в дадена област, всички колеги могат да дават предложения и идеи за подобряване на процесите”, разказва Кирил.

Работата си описва като управление на един малък бизнес, което напълно отговаря на квалификацията му - висшето му образование е корпоративна икономика, преди това е учил счетоводство и контрол.

Елизабет Нинова пък избира да запише специалност, свързана с медии, но никога не стъпва в редакция или телевизия. Вместо това целият ѝ професионален път досега е в “Кауфланд”. Лятото след абитуриентския ѝ бал отваря първият магазин на веригата в София - в кв. “Младост 1”.

“Беше голямо събитие. След училище направо отидох на работа там. След това започнах висшето си образование, бях на непълен работен ден, после започнах на пълен на витрината за самообслужване”, разказва тя. Следващата стъпка е ръководител отдел “Деликатеси”, а днес отговаря за целия сектор “Свежи храни” в магазина в “Студентски град”.

Секторът включва прясно месо с обслужване и на самообслужване, прясна риба, плодове и зеленчуци, пекарна и грила пред магазина. Елизабет следи всички процеси – приема на стока рано сутринта, позиционирането на продуктите, правилната им презентация на витрина, обозначаването им, съблюдаването на срока на годност. Отговаря за екип от 24 човека. “Стремим се да направим задачите приятни за колегите, за да им е интересно. Обясняваме каква е целта на една задача и защо е толкова важно да направят нещата по определения начин”, казва Елизабет.

За нея

работата е

интересна и

динамична

Именно това я кара да остане толкова време в компанията, независимо че работата ѝ в “Кауфланд” няма нищо общо с образованието ѝ. Атмосферата в магазина в “Студентски град” също е приятна, допълва Нинова, тъй като по-голямата част от екипа са млади хора и се разбират добре.

Един от тях е 20-годишният Любослав Георгиев, който преди 5 месеца идва да живее в София. Любослав е от Монтана, където от 18-годишен работи в “Кауфланд”. Когато решава, че ще учи в столицата, моли да го прехвърлят в обекта в “Студентски град”, за да бъде близо до новия си дом. “За една седмица документите ми бяха готови и бях преместен”, казва Любослав, който в момента отговаря за зареждането и подреждането на стоката. Тя пристига рано сутрин към 5,30 ч. До 7 ч, когато отваря магазинът, плодовете и зеленчуците вече трябва да са подредени, за да са свежи и пресни за клиентите. Наличността на останалата стока се следи през целия ден и се зарежда регулярно. Най-трудоемко е подреждането на дрогерийните стоки, защото става бавно, казва Любослав. Той предпочита сектора с плодове и зеленчуци – мястото, където е започнал работата си в Монтана.

Сега учи програмиране, успява да организира смените си така, че да не пропуска лекции. Ходи редовно и на фитнес, затова се радва, че “Кауфланд” осигурява на служителите си карта за спорт. “Възползвам се от картата за спорт, като служител на компанията имам и допълнително здравно осигуряване. Харесват ми условията, които получавам тук, но най-вече – възможностите за лично развитие”, допълва студентът.

“Кауфланд” има какво да предложи не само на служителите си, но и на клиентите. Асортиментът на веригата надхвърля 20 хил. артикула. Сред тях са тези на собствените марки на компанията - 25 на брой, както и български продукти от производители – партньори. Родните продукти са над 4300, като в по-големите хипермаркети броят им надхвърля 5 хил. В 6 от софийските магазини на “Кауфланд” и в обекта на веригата във Велико Търново има

фермерски

щандове с

български

млечни и месни

продукти,

а отскоро те се предлагат и за клиентите на търговската верига в Пловдив.

В старопрестолния град е и най-новият хипермаркет, който отвори в началото на тази година. Той е най-модерният досега и е изграден според високите стандарти на компанията за максимално удобство на потребителите и още по-добра работна среда. Изграден е спрямо най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда. От края на 2017 г. “Кауфланд” модернизира поетапно своите обекти и енергийната ефективност е в основата на този процес. Всеки нов магазин има система за комбинирано отопление и охлаждане, модерна енергийно ефективна хладилна инсталация и осветление, за да се намали въглеродният отпечатък върху околната среда. Интериорът също се модернизира, изграждат се функционални помещения с лесен и бърз достъп на клиентите до продуктите, навигационна система, която улеснява пътя им до желаните артикули, разширени коридори, по-ниски рафтове.

За 5 от магазините в София отговаря Младен Искрев. Той е в “Кауфланд” от 2010 г. и преминава през различни позиции. Започва работа в обекта на компанията в Силистра, след това работи във Варна и Добрич, а сега е в столицата. “Голямо предизвикателство е да се ръководят 5 магазина, но най-важното нещо е умението да се работи с хора”, обяснява Младен. Искрев отделя време на екипа си, говори си с всички лично, за да ги мотивира, дискутират предизвикателствата и взимат заедно решения. Преди да започне работа за компанията в Силистра, 6 години прекарва в чужбина. Но убедено твърди, че тук се чувства много по-добре и всеки ден научава нови неща.

Споделете

CAPTCHA изображение
Хиляди британци се изнасят към страни от ЕС заради Брекзит

Хиляди британци се изнасят към страни от ЕС заради Брекзит

Първо Великобритания напусна Европа, а сега британците напускат Обединеното кралство и масово се заселват в страни от ЕС. Много от тях взеха и германски паспорт. В Германия има вече цял британски град от 120 000 души. След като британците с минимално мнозинство гласуваха страната им да напусне ЕС, доста граждани на Обединеното кралство обръщат

Браншът до Портних: Туристите  бягат заради блокадите, преговаряйте да се преместят

Браншът до Портних: Туристите бягат заради блокадите, преговаряйте да се преместят

Седем туристически асоциации са написали писмо до кмета на Варна Иван Портних, с което го молят да освободи централните кръстовища от блокадите на протестиращите. Според тях те отблъскват туристите и вече има отменени резервации. Браншът моли Портних да преговаря с протестиращите да изместят блокадите извън центъра

“Юнион Ивкони” и “Груп Плюс” с нов модел - по-дълго пътуване, по-евтин билет

“Юнион Ивкони” и “Груп Плюс” с нов модел - по-дълго пътуване, по-евтин билет

В някои случаи двупосочното пътуване излиза колкото в едната посока “Юнион Ивкони” и “Груп Плюс”, която държи и бранда “Етап Адрес”, въведоха нов модел в цените на билетите по няколко направления. От две седмици по направлението София - Бургас се тества системата: ако избереш да пътуваш по-дълго време

На всеки два дни - нов милионер с влог в кризата

На всеки два дни - нов милионер с влог в кризата

987 са милионерите с депозити над 1 млн. лв. към края на юни, показват данни на Българската народна банка. Техният брой се увеличава с 45 в сравнение с предходното тримесечие и с цели 71 спрямо 2019-а за същия период. Това означава, че на всеки 2 дни по време на коронакризата е имало по един нов милионер с влог

След строителния бум от 2019 - 56% ръст на новите жилища

След строителния бум от 2019 - 56% ръст на новите жилища

Резултатът от строителния бум през последните години и особено от 2019 г., се вижда през второто тримесечие на 2020 г. По данни на НСИ, публикувани в петък, броят на новопостроените и пуснати в експлоатация жилищни сгради през месеците април - юни, е 766, което е с 15,4% повече, отколкото през същото тримесечие на 2019 г

КРИБ в писмо до Борисов: Протестите да се провеждат на точно определени места

КРИБ в писмо до Борисов: Протестите да се провеждат на точно определени места

От КРИБ са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което регионални организации (клонове) на КРИБ в страната предлагат да бъде издадено разпореждане за провеждане на протести на точно определени места, с цел гарантиране на нормална стопанска дейност, както и за спазване на строги противоепидемични мерки

АКТУАЛНО

Добивите от картофи с 29% ръст, от домати - с 37% надолу

Песимизъм и спестовност вървят ръка за ръка

Хората слагат пари настрана много повече, отколкото в световната криза преди 10 г. Във времена на криза хората свиват разходите си, особено за дълготрайни и скъпи стоки. В същото време песимизмът за бъдещото икономическо положение на държавата и на собственото домакинство се засилва. И паралелно с това се увеличава спестовността

Родители искат специален отпуск за онлайн училище

Родителите да имат право на специален отпуск за времето, в което децата им учат онлайн при ново затваряне на училищата заради епидемията от COVID-19. Това поискаха с писмо до социалната министърка Деница Сачева от Асоциация “Родители”. Те предлагат 4 възможности за подпомагане на семействата, ако децата отново не могат да ходят на училище

Граждани алармират: Незаконно се строи на Рупите (Видео)

В местността Рупите са изградени минерална баня, паркинг и заведение без никакви документи. За това алармират местни жители пред Нова тв, настояваяки за спешни проверки и моментално събаряне на обектите. От община Петрич обаче посочиха, че се търси законният начин това да се случи. „Другото фрапиращо нарушение е

Започва изграждане за 19 млн. лева на локалните платна Пловдив-Асеновград

С първа копка във вторник в 10 часа официално ще стартира изграждането на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, попадащ на територията на общините Родопи, Куклен и Асеновград. Това съобщи областният управител Дани Каназирева. Тя уточни, че новите отсечки ще са от двете страни на удвоеното трасе

БИЗНЕС НОВИНИ

НЕ ПРОПУСКАЙ

Марияна Николова на спешна среща с германските туроператори у нас

Италия оставя до 7 септември карантината за идващите от България

Всички, които пристигат в Италия от България и Румъния, ще продължат да бъдат поставяни под 14-дневна задължителна карантина. Това става ясно от публикувания в сайта на италианското правителство указ, който влиза в сила от 9 август и важи до 7 септември. Правителственият указ за август предвижда и финансови мерки за 25 млрд

Конфедерацията на превозвачите: Блокадите пречат на бизнеса ни

"Не сме се обявили против блокадите, просто изпратихме благодарствено писмо до МВР за това, че бяха освободени пътни артерии, защото смятаме, че възпрепятстването на дейността ни изключително тежко се отразява в момента на всички нас", каза пред bTV Магдалена Милтенова, председател на конфедерацията

“Юнион Ивкони” и “Груп Плюс” с нов модел - по-дълго пътуване, по-евтин билет

В някои случаи двупосочното пътуване излиза колкото в едната посока “Юнион Ивкони” и “Груп Плюс”, която държи и бранда “Етап Адрес”, въведоха нов модел в цените на билетите по няколко направления. От две седмици по направлението София - Бургас се тества системата: ако избереш да пътуваш по-дълго време

На всеки два дни - нов милионер с влог в кризата

987 са милионерите с депозити над 1 млн. лв. към края на юни, показват данни на Българската народна банка. Техният брой се увеличава с 45 в сравнение с предходното тримесечие и с цели 71 спрямо 2019-а за същия период. Това означава, че на всеки 2 дни по време на коронакризата е имало по един нов милионер с влог

ОЩЕ ОТ БИЗНЕС НОВИНИ

В края на юни българите държали на депозит в банките 57.171 млрд. лв.

Китайската централна банка ще предприеме по-гъвкава и целенасочена парична политика

От Китайската централна банка заявиха вчера, че ще предприемат по-гъвкава и целенасочена парична политика и ще поддържат достатъчна ликвидност, за да подкрепят възстановяването на икономиката. За това информира Радио Китай. Плановете на банката са да поддържа разумно увеличение на паричното предлагане и финансирането в социалната сфера

Държавната енергетика и военни заводи на печалба и в кризата

Ограниченията са довели летището до загуба Въпреки коронакризата държавната енергетика и военни заводи работят с печалба. Това показват резултатите за второто тримесечие на годината. АЕЦ “Козлодуй” за полугодието е на плюс 140,18 млн. лв., при 178,57 млн. за шестте месеца на 2019 г., което е с 21,5% по-малко

Надграждат толсистемата със 117 милиона лева

Толсистемата, която бе пусната в експлоатация през март т.г., ще бъде надградена с нови функции, като държавата в лицето на Агенция “Пътна инфраструктура” ще плати за това 117,9 млн. лв. без ДДС. Това личи от нова обществена поръчка, която ще се възложи пряко на изпълнителя на системата - обединението “Капш Трафик солюшънс” ДЗЗД

До 15 години 65% от битовите отпадъци трябва да се рециклират

До 2035 г. 65% от битовите отпадъци трябва да бъдат подготвяни за повторна употреба и рециклиране. Това гласят промени в Закона за управление на отпадъците, пуснати за обществено обсъждане. Те се налагат заради изисквания на европейска директива. В проекта са заложени и междинни цели от 55 и 60% съответно за 2025 и 2030 г

АКТУАЛНО ОТ БИЗНЕС НОВИНИ