59 магазина на “Кауфланд” осигуряват развитие на близо 5000 души в България

  • 0
authorАвтор: Албена Арабаджиева
59 магазина на “Кауфланд” осигуряват развитие на близо 5000 души в България

Любослав Георгиев е едва на 20 години, но вече има почти 3 години стаж във веригата.

Търговската верига има обекти в 34 града в страната. Най-много са в София – 11, в Пловдив са 5, а във Варна – 4

“Кауфланд” е най-доброто място, на което може да попадне един млад човек.” Така в едно изречение Кирил Казаков - управител на един от пловдивските филиали на веригата, обобщава предимствата на работата в магазините на “Кауфланд” – възможност за развитие, динамика и добър екип.

Казаков започва в “Кауфланд” на 20-годишна възраст като ръководител на отдел във втория магазин, отворил врати в Пловдив. За 10-те години, минали оттогава, успява да се развие и става управител на филиал в Асеновград, а след това и в обекта на Кауфланд в квартал “Тракия” в Пловдив, където работи и досега. Това е първият обект на веригата в България, открит през 2006 г.

Сега - 13 години по-късно, магазините на “Кауфланд” в страната вече са 59 в 34 града. Най-много са в София – 11, в Пловдив са 5, а във Варна – 4. Съвсем скоро, в началото на 2020 г., в морската столица предстои откриване на 60-ия юбилеен филиал на компанията. В магазинната структура работят най-много служители – близо 5 хил. души.

Кирил Казаков отговаря за почти 100 от тях. Когато избира екипа си, търси основно кандидати, които да са отговорни и мотивирани да обогатяват знанията си, защото за всичко друго ще се погрижи компанията, казва той. “Когато всеки ден се опитваш да изпълняваш дадените цели, да вдигаш летвата и да ставаш по-добър, тези неща се забелязват от ръководството. Когато си лоялен и отдаден на работата си, компанията ти дава шанс, дава ти нови предизвикателства и задачи. Профилът на кандидатите не е строго дефиниран, не ти трябва определен стаж – аз съм пример за това, в началото нямах никакъв опит. Тогава “Кауфланд” тепърва навлизаше на българския пазар, но с годините се оказа, че изборът, който съм направил, е бил правилен”, казва Кирил. Когато има интервюта с млади хора, им казва, че това е най-доброто място, на което могат да попаднат. Казаков смята, че “Кауфланд” е много добра възможност като място за работа. За него най-важни са клиентите – когато дойдат в “Кауфланд”, да намерят това, което търсят, за да се върнат отново. Затова приоритетите в работата му се менят всеки ден в зависимост от желанието на клиента.

“Изграждането на екип е в основата на това да бъдем успешни. За нас е важно

да подкрепяме

всеки, за да

може да

разчитаме

един на друг

Всеки ден комуникирам с около 50-те човека, които са на работа – поставям им задачи, но и обсъждаме предизвикателствата в дадена област, всички колеги могат да дават предложения и идеи за подобряване на процесите”, разказва Кирил.

Работата си описва като управление на един малък бизнес, което напълно отговаря на квалификацията му - висшето му образование е корпоративна икономика, преди това е учил счетоводство и контрол.

Елизабет Нинова пък избира да запише специалност, свързана с медии, но никога не стъпва в редакция или телевизия. Вместо това целият ѝ професионален път досега е в “Кауфланд”. Лятото след абитуриентския ѝ бал отваря първият магазин на веригата в София - в кв. “Младост 1”.

“Беше голямо събитие. След училище направо отидох на работа там. След това започнах висшето си образование, бях на непълен работен ден, после започнах на пълен на витрината за самообслужване”, разказва тя. Следващата стъпка е ръководител отдел “Деликатеси”, а днес отговаря за целия сектор “Свежи храни” в магазина в “Студентски град”.

Секторът включва прясно месо с обслужване и на самообслужване, прясна риба, плодове и зеленчуци, пекарна и грила пред магазина. Елизабет следи всички процеси – приема на стока рано сутринта, позиционирането на продуктите, правилната им презентация на витрина, обозначаването им, съблюдаването на срока на годност. Отговаря за екип от 24 човека. “Стремим се да направим задачите приятни за колегите, за да им е интересно. Обясняваме каква е целта на една задача и защо е толкова важно да направят нещата по определения начин”, казва Елизабет.

За нея

работата е

интересна и

динамична

Именно това я кара да остане толкова време в компанията, независимо че работата ѝ в “Кауфланд” няма нищо общо с образованието ѝ. Атмосферата в магазина в “Студентски град” също е приятна, допълва Нинова, тъй като по-голямата част от екипа са млади хора и се разбират добре.

Един от тях е 20-годишният Любослав Георгиев, който преди 5 месеца идва да живее в София. Любослав е от Монтана, където от 18-годишен работи в “Кауфланд”. Когато решава, че ще учи в столицата, моли да го прехвърлят в обекта в “Студентски град”, за да бъде близо до новия си дом. “За една седмица документите ми бяха готови и бях преместен”, казва Любослав, който в момента отговаря за зареждането и подреждането на стоката. Тя пристига рано сутрин към 5,30 ч. До 7 ч, когато отваря магазинът, плодовете и зеленчуците вече трябва да са подредени, за да са свежи и пресни за клиентите. Наличността на останалата стока се следи през целия ден и се зарежда регулярно. Най-трудоемко е подреждането на дрогерийните стоки, защото става бавно, казва Любослав. Той предпочита сектора с плодове и зеленчуци – мястото, където е започнал работата си в Монтана.

Сега учи програмиране, успява да организира смените си така, че да не пропуска лекции. Ходи редовно и на фитнес, затова се радва, че “Кауфланд” осигурява на служителите си карта за спорт. “Възползвам се от картата за спорт, като служител на компанията имам и допълнително здравно осигуряване. Харесват ми условията, които получавам тук, но най-вече – възможностите за лично развитие”, допълва студентът.

“Кауфланд” има какво да предложи не само на служителите си, но и на клиентите. Асортиментът на веригата надхвърля 20 хил. артикула. Сред тях са тези на собствените марки на компанията - 25 на брой, както и български продукти от производители – партньори. Родните продукти са над 4300, като в по-големите хипермаркети броят им надхвърля 5 хил. В 6 от софийските магазини на “Кауфланд” и в обекта на веригата във Велико Търново има

фермерски

щандове с

български

млечни и месни

продукти,

а отскоро те се предлагат и за клиентите на търговската верига в Пловдив.

В старопрестолния град е и най-новият хипермаркет, който отвори в началото на тази година. Той е най-модерният досега и е изграден според високите стандарти на компанията за максимално удобство на потребителите и още по-добра работна среда. Изграден е спрямо най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда. От края на 2017 г. “Кауфланд” модернизира поетапно своите обекти и енергийната ефективност е в основата на този процес. Всеки нов магазин има система за комбинирано отопление и охлаждане, модерна енергийно ефективна хладилна инсталация и осветление, за да се намали въглеродният отпечатък върху околната среда. Интериорът също се модернизира, изграждат се функционални помещения с лесен и бърз достъп на клиентите до продуктите, навигационна система, която улеснява пътя им до желаните артикули, разширени коридори, по-ниски рафтове.

За 5 от магазините в София отговаря Младен Искрев. Той е в “Кауфланд” от 2010 г. и преминава през различни позиции. Започва работа в обекта на компанията в Силистра, след това работи във Варна и Добрич, а сега е в столицата. “Голямо предизвикателство е да се ръководят 5 магазина, но най-важното нещо е умението да се работи с хора”, обяснява Младен. Искрев отделя време на екипа си, говори си с всички лично, за да ги мотивира, дискутират предизвикателствата и взимат заедно решения. Преди да започне работа за компанията в Силистра, 6 години прекарва в чужбина. Но убедено твърди, че тук се чувства много по-добре и всеки ден научава нови неща.

Споделете

CAPTCHA изображение
Лордове задължиха Джонсън да даде автоматично статут на европейците

Лордове задължиха Джонсън да даде автоматично статут на европейците

139 000 българи вече са поискали да останат в Англия след Брекзит Камарата на лордовете в британския парламент направи промени в законодателството за Брекзит, с които задължи правителството да даде автоматично статут на уседналост на намиращите се вече във Великобритания европейски граждани, а не да ги кара да кандидатстват за него

Магистралният мост между Китай и Русия е готов за голямото откриване

Магистралният мост между Китай и Русия е готов за голямото откриване

Първият магистрален мост, свързващ Китай и Русия над река Хейлундзян, неотдавна приключи с финалния тест, информираха местните транспортни власти този петък. Това предаде Радио "Китай". Експерти от Харбинският технологичен институт и колегите им от руска страна участваха в теста във вторник. Очаква се мостът да бъде пуснат в експлоатация през

Видин и Плевен са предложени за центрове на растеж в Северозападaда

Видин и Плевен са предложени за центрове на растеж в Северозападaда

Топ приоритетите за района са АМ „Хемус“, скоростния път и ж.п. коридор Видин-София, нови мостове и речни пристанища по р. Дунав Видин и Плевен са предложени да бъдат общините, двигатели и основни центрове на растеж в Северозападния район в програмния период 2021-2027 г. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството

Пускат ГКПП край Рудозем след 24 години протакане

Пускат ГКПП край Рудозем след 24 години протакане

Първа копка на ГКПП с Гърция край Рудозем с благословия от духовници от двете религии, каба гайди и разбита бутилка шампанско в багер бе направена на браздата. Пунктът ще се строи в изпълнение на подписаната спогодба между България и Гърция още през далечната 1995 г. за откриване на три ГКПП-та между двете страни

Карти помагат да не ни измамят при сделка с имот

Карти помагат да не ни измамят при сделка с имот

Многослойният кадастър дава информация какво може да правим на всеки земеделски или горски терен Човек наследява горски имот или го купува. Но се оказва, че първото нещо, което му е хрумнало да прави с този горски масив - да добива дървесина, е невъзможно. Защото по-голямата част от гората попада в такава лесоустройствена категория

Завършен бе най-дългият подводен жп тунел в Китай

Завършен бе най-дългият подводен жп тунел в Китай

Изграждането на най-дългия подводен жп тунел в Китай приключи в понеделник в крайбрежния град Циндао в провинция Шандун, предаде Радио "Китай". Дългият 5,4 км. тунел, между станции Даян и Циндао Север, е част от проекта за линия 8 на метрото в града. При строителството са използвани редица мерки, включително промишлена роботизирана ръка

АКТУАЛНО

Новият самолет на "Боинг" излетя на първи полет (Снимки)

Кристалина Георгиева: Най-важно за България е да инвестира в хората

Разходната част на българския бюджет трябва да се подобри, като се насочат повече пари към инвестиции в хората, заяви пред БНР управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. По думите ѝ страната ни има стабилна фискална рамка, което ѝ позволява да направи ключови за развитието капиталовложения в образование

САЩ натискат Великобритания да се откаже от услугите на "Хуавей"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и британският премиер Борис Джонсън обсъдиха вчера по телефона сигурността в телекомуникациите - дни преди Лондон да вземе решение дали китайската компания "Хуавей" да участва в разработването на британските 5G мрежи, предаде Франс прес. Двамата засегнаха между другото въпроса за сътрудничеството с цел да се

Иранската "Петропарс" разработва газовото находище Южен Парс

Иранската компания Петропарс (Petropars) ще разработва газовото находище Южен Парс след оттеглянето на френския енергиен гигант Тотал (Total) и на Китайската национална петролна корпорация (CNPC), съобщи иранският министър на петрола Биджан Зангане, цитиран от Ройтерс. "Сега, с оттеглянето на другите две компании от договора

Китайски хороскоп - какво ви чака в Годината на Плъха

ПЛЪХ 5 февруари 1924 – 23 януари 1925; 24 януари 1936 – 10 февруари 1937; 10 февруари 1948 – 28 януари 1949; 28 януари 1960 – 14 февруари 1961; 15 февруари 1972 – 2 февруари 1973; 2 февруари 1984 – 19 февруари 1985; 19 февруари 1996 – 6 февруари 1997; 7 февруари 2008 – 25 януари 2009 В своята година Плъхът трябва да прави планове за бъдещето и

БИЗНЕС НОВИНИ

НЕ ПРОПУСКАЙ

Нараства потреблението на природен газ в Китай

Влиза в сила Законът за горивата

Законът за горивата влиза в сила днес след повече от година на протести и спорове по основни текстове, предаде БНР. Народното събрание го гласува окончателно с всичките промени, договорени от правителството и браншовите организации. Консенсус бе постигнат трудно, но с очакванията да гарантира конкуренцията на пазара

Англия може да използва заплахата за високи мита в преговорите след Брекзит

Британският премиер Борис Джонсън обмисля да използва заплахата за високи мита като лост в търговските преговори с ЕС, Съединените щати и други страни след Брекзит, предаде Ройтерс, като се позова на материал от днес на в. "Таймс". Джонсън и министрите му са обсъдили на заседание тази седмица използването на митата като лост за ускоряване на

1,5 млн. българи с по-високи заплати по плана “Урсула”

Сачева: Чакаме предложението, за да започнем консултации Поне 1,5 млн. българи ще взимат със 140 лв. по-високи заплати. Това ще стане възможно, ако минималната стане 60% от средната в страната, каквато е идеята на новата шефка на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. 1 668 923 са били данъкоплатците с доходи

Видин и Плевен са предложени за центрове на растеж в Северозападaда

Топ приоритетите за района са АМ „Хемус“, скоростния път и ж.п. коридор Видин-София, нови мостове и речни пристанища по р. Дунав Видин и Плевен са предложени да бъдат общините, двигатели и основни центрове на растеж в Северозападния район в програмния период 2021-2027 г. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството

ОЩЕ ОТ БИЗНЕС НОВИНИ

Нараства потреблението на природен газ в Китай

Ангелкова: Очакваме ръст на английски и немски туристи

Очакваме ръст на английски и немски туристи, въпреки фалита на „Томас Кук“. Около 20-24% очакваме ръст на туристи от английската компания „Джето Холидей“, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. „Още след фалита на „Томас Кук“ проведохме редица срещи с големите тур оператори, които дадоха заявка, че могат да заемат капацитета

Ангелкова: С механизма за организиран туризъм бихме привлекли поне 300 хил. нови туристи

Между 200 000 – 300 000 повече чуждестранни туристи очакваме да привлечем с помощта на механизма за насърчаване на организирания туризъм чрез маркетингови активности. Тези очаквания обяви по време на представянето на механизма министърът на туризма Николина Ангелкова. Заложените за това средства са в размер на 15 млн. лв

Румен Радев се срещна с министъра на външните работи на Кипър

България и Република Кипър споделят амбицията да засилят сътрудничеството си в областта на енергетиката, икономиката и свързаността, като това ще създаде нови възможности и за региона на Източна и Югоизточна Европа. Тази обща позиция изразиха на среща на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев и министърът на външните работи на Република Кипър

Удължават лова на дива свиня, за да намалят риска от африканска чума

Трябва да се удължи ловът на дива свиня - намалявайки броя на прасетата, намаляваме и африканската чума. Ако има 85 хил. прасета таксация, трябва да има възможност те да бъдат намалени драстично. За да го направим, ние започнахме ловния сезон малко по-рано - есента. Сега го удължихме, иначе трябваше да свърши на 15 януари

АКТУАЛНО ОТ БИЗНЕС НОВИНИ