ТОП 10 на компаниите c нaй-виcoки зaплaти в cвeтa

  • 0
authorАвтор: 24 часа онлайн
ТОП 10 на компаниите c нaй-виcoки зaплaти в cвeтa

Експертите на Glassdoor публикуваха списък на компании с най-високи заплати през 2019 година. В него са включени компании, при които средната заплата на служителите надхвърля 130 хиляди долара годишно.

Кои са в ТОП 10, публикува money.bg:

10. Microsoft е един от най-големите мултинационални компании в производството на софтуер за всички видове компютри - персонални компютри, конзоли за игри, PDA, мобилни телефони и други неща. Разработчик на най-разпространените в света софтуерна платформа - семейството от операционни системи Windows.

Най-високи заплати: 523 - 565 хиляди долара годишно. Средна годишна работна заплата: $148 068.

През 2009 г., когато интервюира служители, компанията получи титлата най-доброто място за работа.

9. Salesforce

Най-високи заплати: $473- 516 хиляди. Средна заплата: $150 379

Salesforce.com - американска компания, разработчик на едноименната CRM-система, осигурява на клиентите изключително по модел SaaS.

Под името Force.com компанията предоставя платформа PaaS за самостоятелно разработване на приложения, а под марката Database.com - облачна система за управление на бази данни.

В момента във фирмата работят над 10 хиляди души.

8. Facebook

Най-високи заплати $324 - 347 хиляди. Средна заплата: $152 962.

Facebook е най-голямата социална мрежа в света , собственост на едноименната компания Facebook Inc..

Facebook е един от петте най-посещавани уебсайтове в света. Всеки ден потребителите оставят 6 милиарда харесвания и коментари в социална мрежа и публикуват 300 милиона снимки.

Сайтът е записал 200 милиарда "приятелски връзки".

7. LinkedIn

Най-високи заплати: $ 322-350 хиляди. Средна работна заплата: $157 402.

LinkedIn е социална мрежа за намиране и установяване на бизнес контакти. Има повече от 500 милиона регистрирани потребители, представляващи 150 бизнес сектора от 200 страни.

Сайтът е достъпен на 24 езика по света, включително английски, френски, руски, немски, италиански, холандски, датски, арабски, португалски, испански, румънски и турски.

6. VMware

Най-високи заплати: $406 - 441 хиляди. Средна работна заплата: $158 063.

VMware е американска компания, най-големият разработчик на софтуер за виртуализация със седалище в Пало Алто, Калифорния.

Компанията доминира на пазара за виртуализация на софтуер от своето създаване. През 2007 г. VMware реализира IPO, като пазарната капитализация за първия ден на търговията възлезе на 10,9 милиарда долара.

5. Google

Най-висока заплата: $695 - 762 хиляди. Средна работна заплата: $

161 254

Google е американска мултинационална корпорация, реорганизирана през октомври 2015 г. в международен холдинг Alphabet Inc. Google инвестира в интернет търсенето, изчислителни облаци, и рекламни технологии.

Google поддържа и разработва редица онлайн услуги и продукти и печели предимно от реклама чрез своята програма AdWords.

4. Gilead Sciences

Най-високи заплати: $ 377 - 411 хиляди. Средна заплата: $162 210.

Gilead Sciences е американска био-фармацевтична компания, която разработва и произвежда лекарствени препарати.

Компанията, основана през 1987 г., първоначално е фокусирана върху производството на антивирусни лекарства за лечение на ХИВ, хепатит В и С и респираторни заболявания. По-късно областта на дейност на фирмата включва изследвания за разработването на лекарства, насочени към лечение на рак.

3. Twitter

Най-висока заплата: $ 255 - 274 хиляди. Средна заплата: $162 852.

Twitter е социална мрежа за обществен съобщения с помощта на уеб интерфейс, SMS, мигновени съобщения или софтуерни програми за всички възрастови групи потребители на интернет.

Публикуването на кратки бележки във формат на блога се нарича "микроблог". Използването на услугата е безплатно.

2. NVIDIA

Най-високата заплата: $ 436 - 472 хиляди. Средна работна заплата: $170 068.

NVIDIA е технологична компания от САЩ, разработчик на графични процесори и системи в чип.

Разработките на компанията са разпространени в индустрията за видеоигри, професионалната визуализация, високоефективните изчисления и автомобилната индустрия, където бордовите компютри NVIDIA се използват като основа за безпилотни превозни средства.

10. Palo Alto Networks

Най-високата заплата: $ 247-271 хиляди. Средна работна заплата: $ 170 929.

Palo Alto Networks е американска IT компания, която предлага решения за с кибер сигурност на компании, организации и правителствени агенции.

Компанията е основана през 2005 г. от израелския бизнесмен Нир Зук. През 2007 г. тя стартира първата си защитна стена брандмауер. Пионер е на подхода next generation за мрежова сигурност.

Споделете

CAPTCHA изображение
Започна строителството на връзката между "Струма" и "Тракия"

Започна строителството на връзката между "Струма" и "Тракия"

Започнаха същинските строителни дейности на участъка от над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция

Заради “Лидл” в  Германия ядат  български  десерт, а в  Гърция - от  нашето олио

Заради “Лидл” в Германия ядат български десерт, а в Гърция - от нашето олио

Компанията помага на родни производители да стигнат до чужди пазари Български производители изнасят хляб в Румъния, олио в Гърция, а в Германия - български суров здравословен десерт. Достъпът до чужди пазари за българските фирми е подпомогнат от “Лидл”, а родни производители изнасят още млечни и месни продукти, алкохол и др.

Товарен влак от Китай за Европа за първи път ще премине през тунела под Босфора

Товарен влак от Китай за Европа за първи път ще премине през тунела под Босфора

В Турция пристигна товарен влак от Китай за Европа, който за пръв път ще премине по жп трасето на тунела Мармарай под Босфора. Влакът, натоварен с китайска електроника, влезе на турска територия през жп гарата Карс в Източен Анадол, а утре се очаква да пристигне в Анкара. По този повод ще се състои тържествено посрещане на влака

Купуваш климатик на кредит, фонд ти плаща лихвите

Купуваш климатик на кредит, фонд ти плаща лихвите

Купуваш енергоефективен уред на кредит - примерно климатик клас А, а Фондът за сигурност на електроенергийната система ти плаща лихвите. В него отиват парите от продажбата на квотите за въглеродни емисии и с част от постъпленията от тях могат да се финансират енергоефективни дейности. Идеята е на шефа на фонда Деян Червенкондев,

Бонуси! Горанов: Ще има коледни добавки за пенсионерите (Обзор)

Бонуси! Горанов: Ще има коледни добавки за пенсионерите (Обзор)

Трите бюджета - на държавата, на здравната каса и на НОИ, минаха през 3 комисии на първо четене 10% ръст на бюджетните заплати и 610 лв. минимална, 6,7% ръст на всички пенсии и 412,28 лв. средна пенсия, увеличение на социалните разходи със 729,1 млн. лв., а на парите за здраве с близо 500 млн. лв., с толкова по-високи разходи и за отбрана

Летище София с трети терминал до 2030 г.

Летище София с трети терминал до 2030 г.

Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София ще бъдат преустроени, а до 2030 г. ще бъде изграден новият Терминал 3, обявиха от консорциума „СофКънект”, който беше избран за концесионер. На терминалите 1 и 2 ще бъде създадено повече използваемо пространство, а обслужването на пътниците ще бъде подобрено, предава Би Ти Ви

АКТУАЛНО

Желязков: Подобряваме пристанище Варна за големи кораби, не заради теца на Доган (Обзор)

С елтротинетка- до 25 км/ч, с каска и не на тротоара

Електрическите тротинетки не могат да развиват скорост над 25 км в час. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, които се правят през промени в Закона за автомобилните превози. Те бяха пуснати в понеделник за обществено обсъждане. За набиращите популярност у нас превозни средства е предвидена забрана за движение по пътищата

Два бюджета, една цел - ръст

Доходите по-високи, данъците същите, но догодина за първи път от 11 г. насам държавата ще похарчи толкова, колкото събере По какво си приличат и по какво са различни бюджетите за отиващата си година и за идващата 2020-а? Според критиците на финансовия министър няма важни различия, а приликите са повече

Борисов: Газът от "Турски поток" ще потече през България за Сърбия до май 2020 г.

Газът от "Турски поток" ще потече през България за Сърбия до май 2020 г., заяви премиерът Бойко Борисов за сръбската телевизия Първа. Газопроводът се строи по пет километра на ден, добави премиерът. Министър председателят подчерта, че ако се стигне до газова криза, за каквато се говори, България има договор с Русия до 2030 г.

Евростат: Хората в ЕС работят повече години преди да се пенсионират

Равнището на заетост на хората между 55 и 64 години в ЕС през 2018 година е било по-високо от средната заетост в Евросъюза, посочва в публикуван днес доклад Евростат. Миналата година равнището на заетост на мъжете на възраст между 55 и 64 години е било 65 процента , а на жените - 52 процента спрямо средно за мъжете 60 процента

БИЗНЕС НОВИНИ

НЕ ПРОПУСКАЙ

Новият голям медиен инвеститор ще е бизнес модел, финансиран от абонамент

Български компании няма да участват в строежа на АМ "Дунав - Егея"

Германски, испански, френски, италиански и гръцки компании са сред потенциалните концесионери за строителство на нова автомагистрала "Дунав - Егея", която е част от проекта ABC+De за връзка между Егейско море и Балтийско море, както и за река Дунав, съобщи инж. Румен Марков, управител на "Ларж Инфрастръкчър Проджектс", предава БТА

Повечето нови китайски милиардери за 2018 г. са от технологичния сектор

Технологичните предприемачи в Китай се възползват от бума на дигиталната икономика в страната, натрупвайки огромно състояние през 2018 г, сочи доклад. От 56-те нови китайски милиардери за 2018 г, 21% са дошли от технологичния сектор, докато едва 7% са от сферата за недвижими имоти, индустрия, която по традиция създава най-богатите китайски

„Хуауей" води на пазара за таблети в Китай през Q3

Гигантът „Хуауей" е водач на китайския пазар за таблети за първи път, благодарение на популярността на новия му флагман модел и широка гама от продукти, информира международната консултантска компания International Data Corporation (IDC). Доставките на Хуауей таблети възлизат на 2,12 милиона бройки, с 24

Борисов инспектира строежа на газовата връзка между Гърция и България (На живо)

Напредъкът на строителните дейности по изграждането на газовата връзка между България и Гърция инспектират премиерът Бойко Борисов и енергийният министър Теменужка Петкова. Предвижда се ускорен строеж на 185-километровото съоръжение между Стара Загора, Хасково и Комотини. То трябва да бъде готово за 12 месеца и газопроводът да бъде въведен в

ОЩЕ ОТ БИЗНЕС НОВИНИ

Спад в цените на петрола на фона съмнения за сделка между САЩ и Китай

Желязков: Отваря се пристанище Варна за най-тежките кораби, 140 млн. лв. за подвижен състав в БДЖ

Отварят пристанище Варна за най-тежките кораби,а проектът за удълбочаването на Варненския и Белославския залив е на обща стойност 350 милиона. Това е инфраструктура за държавата, за да могат да влизат стоки и товари, категоричен беше министърът на транспорта Росен Желязков.  „Това не се прави заради ТЕЦ-Варна. Това не е за никой

21 агенции и рекламодатели са на финала за наградите Effie

Общо 21 финалисти ще се борят за наградите Effie тази година. Агенциите и рекламодателите се състезават в 5 различни категории: “Стоки”, “Услуги”, “Промоции”, “Корпоративни комуникации” и “Социална, Медийна, Политическа”. Дванадесетото издание на конкурса, организиран от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА)

Нова мода при храните - сирене на конци, чипс от месо, масло без протеин

Млечни конци, курабии с лавандула, масло без протеин, шпек без консерванти и и чипс от месо - тази нова мода при храните бе показана на няколко изложения в София през миналата седмица. Масленки с лавандула или с рози бяха едни от най-атрактивните прясно изпечени десерти. “Те съдържат брашно, масло и въображение

За секунда в София се пречиства вода, колкото потребява семейство за месец

Станцията при Бистрица доставя 75% от водата на София, стана на 20 г. 6,75 куб. метра за секунда е скоростта, с която се пречиства водата за София. Това е потреблението на едно семейство за месец, казва Пламен Зеленков - мениджър в Пречиствателната станция на “Софийска вода” в Бистрица. Процесът е денонощен

АКТУАЛНО ОТ БИЗНЕС НОВИНИ